Превод и толкување

Ако имате потреба од судски преведувачи и толкувачи кои се професионално квалификувани, тогаш сте на вистинското место.

Какви и да се Вашите барања, може да сметате на нашата глобална мрежа од професионални преведувачи која покрива голем дел од јазиците.

Нудиме:

Технички превод

Деловен превод

Судски превод

Книжевен превод

Благодарение на долгото искуство, може однапред да процениме дали некој рок може да се испочитува без да се одрази на квалитетот на преводот. Ако не е возможно, веднаш ќе Ве известиме за тоа.

Нашиот тим

Што рекоа нашите клиенти за нас?

Зошто да не одберете нас?

Нашето професионално искуство во услугите што ги нудиме и нашето богато портфолио од 2007 г. се гаранција дека во нас ќе најдете доверлив партнер за вашата работа.

  • ПРЕВОД И ТОЛКУВАЊЕ
  • ЛОКАЛИЗАЦИЈА
  • ТИТЛУВАЊЕ
  •  ТРАНСКРИПЦИЈА
  • НАТСИНХРОНИЗАЦИЈА
  • ВИДЕОПРОДУКЦЈА
  • ВИДЕОМОНТАЖА
  • И МНОГУ ПОВЕЌЕ…

Јазичната локализација е процес кој значи адаптација на преводот на одреден производ вза одредена земја или регион. На пр. ако ТВ-канал на англиски сака да ја емитува својата содржина во Македонија, треба да ја прилагоди содржината на локалниот јазик. Ова се однесува и на рекламите, јавните настани и сите маркетиншки активности независно дали се наменети само за интернет.

Нашите стручни искусни преведувачи и толкувачи специјализираат во различни видови превод. Усовршувањето на вештините за технички текстови подразбира постојана обука на преведувачите, искуство, труд и одговорност. Преводот се смета за квалитетен ако не се забележува дека е превод, а кон тоа ниво на квалитет се стремиме секој ден за сите наши преведувачи.

Транскрипција означува испишување на говор или аудиоматеријал во писмена форма како текст-документ.

Видоепродукцијата претставува создавање на видеоматеријал. Постојат најразлични типови на видеопродукција. Најзастапени се филмската и телевизиска продукција, телевизиските реклами, вебрекламите, компаниските видеореклами, рекламите за производи, интервјуа, снимањето на настани и свадби.