Полиња во кои имаме искуство

Услуги за телевизиски превод и натсинхронизација првенствено за македонски јазик

ТИТЛУВАЊЕ
НАТСИНХРОНИЗАЦИЈА
ТРАНСКРИПЦИЈА
ПРЕВОДИ
ВИДЕОФОРМАТИРАЊЕ
КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ

Видеопродукција

Обезбедуваме продукциски услуги за снимање ТВ-реклами, ТВ-емисии и разни настани.

ПРЕТПРОДУКЦИЈА
СНИМАЊЕ НА ВИДЕО
ФОТОГРАФИРАЊЕ
ВИДЕОМОНТАЖА
АНИМАЦИЈА
АУДИОПРОДУКЦИЈА

КВАЛИТЕТНИ МУЛТИМЕДИЈАЛНИ УСЛУГИ ОД 2007 г.

Фајнал фикшн нуди локализација: ТВ-превод и натсинхронизација, пред сѐ на македонски јазик. Низ годините остваривме успешни соработки со најголемите телевизиски мрежи и постојано се развиваме и растеме како компанија за да излеземе во пресрет на нивните барања. Нудиме и видеопродукциски услуги за снимање ТВ-реклами, ТВ-емисии и најразлични настани. Зошто да нѐ одберете нас? Затоа што сме сигурни дека можеме да ги адаптираме нашите услуги според вашите деловни потреби.

ЛОКАЛИЗАЦИЈА

Локализација на филмски и телевизиски содржини.

Повеќе

ПРЕВОД И ТОЛКУВАЊЕ

Превод и толкување според Вашите потреби.

Повеќе

ВИДЕОПРОДУКЦИЈА

Снимање, видеомонтажа, постпродукција.

Повеќе

Наши проекти

  • ПРЕВОД И ТОЛКУВАЊЕ
  • ЛОКАЛИЗАЦИЈА
  • ТИТЛУВАЊЕ
  •  ТРАНСКРИПЦИЈА
  • НАТСИНХРОНИЗАЦИЈА
  • ВИДЕОПРОДУКЦИЈА
  • ВИДЕОМОНТАЖА
  • И МНОГУ ПОВЕЌЕ…

  Јазичната локализација е процес кој значи адаптација на преводот на одреден производ за одредена земја или регион. На пр. ако ТВ-канал на англиски сака да ја емитува својата содржина во Македонија, треба да ја прилагоди содржината на локалниот јазик. Ова се однесува и на рекламите, јавните настани и сите маркетиншки активности независно дали се наменети само за интернет.

  Нашите стручни искусни преведувачи и толкувачи специјализираат во различни видови превод. Усовршувањето на вештините за технички текстови подразбира постојана обука на преведувачите, искуство, труд и одговорност. Преводот се смета за квалитетен ако не се забележува дека е превод, а кон тоа ниво на квалитет се стремиме секој ден за сите наши преведувачи.

  Транскрипција означува испишување на говор или аудиоматеријал во писмена форма како текст-документ.

  Видоепродукцијата претставува создавање на видеоматеријал. Постојат најразлични типови на видеопродукција. Најзастапени се филмската и телевизиска продукција, телевизиските реклами, вебрекламите, компаниските видеореклами, рекламите за производи, интервјуа, снимањето на настани и свадби.

  Што рекоа нашите клиенти за нас?

  Важни партнери